Is biologisch katoen marketing of een echte verbetering?

Het is een vraag die ik mezelf vaak genoeg heb gesteld, dus ik kan me voorstellen dat ook anderen met deze vraag in hun hoofd zitten. Voordat ik verder ga wil ik even melden dat dit geen wetenschappelijk onderzoek is. Het is de uitkomst van onderzoek dat ik zelf online heb gedaan. Ik ben daarbij alleen uitgegaan van betrouwbare en geverifieerde bronnen.

Biologisch katoen gaat de wereld niet redden. Zoveel wordt al snel duidelijk. Het is een minuscuul stapje in de ‘goede’ richting. In ieder geval minder schadelijk dan regulier katoen. Een beetje als overstappen van een benzine slurpende auto naar een efficiëntere auto. Maar uiteindelijk gaat alles stapsgewijs.

Lees anders eens het artikel op Radar. Het geeft denk ik een eerlijk beeld hoe goed biologisch katoen is.